•     Och mycket mer...“I watched my personal development soar from the minute I joined and paired with my first buddy – a very un-scary process compared to whatever anticipation I was holding!​”

DANIEL JOEY OAKLEY

Actor, Composer, Journalist

“I get more done and stay more focused...

 

the thought of telling my buddy that I hadn't done it would get me straight back on track.

 

Plus, it was fun! ”

SALLY UNDERWOOD

Sedona Method Practitioner

Hej, jag heter Tim Wright

 

Hej, jag heter Tim Wright

 

Jag har mycket att vara tacksam för idag, men denna CV har en skakig start. Min dröm om att försörja mig som musiker hade gått till intet och nu vid 25 år var min Plan B i ruiner. Jag hade ett avvisningsbrev från Sheffield University i min hand.

 

Trots två professionella musiker till föräldrar, hade jag aldrig lärt mig att göra mina 15 minuters gitarrträning dagligen. Mina färdigheter var svaga. För att göra saken värre, så var jag blyg. Jag visste bara inte hur jag skulle uppträda inför en publik.  

 

Det var då jag snubblade in på den enkla, kraftfulla idén om ömsesidigt support. Jag deltog i ett personlig utvecklings-seminarium där jag fick ett oväntat råd: ”Lita inte på dig själv. Använd andras stöd.” Och så började det.

 

Jag satte två mål. Jag skulle på något sätt starta en magisterexamen i journalistik genom att lära mig själv grunderna. Och under tiden skulle jag hitta någonstans att spela varje vecka och fixa en så fantastisk enmansshow att människor skulle stå på sina stolar och bokstavligen skrika efter mer.

 

Under tre månader gjorde jag två saker dagligen för att skapa showen och varje morgon ringde jag en vän för att rapportera om mina framsteg. Jag hittade en plats, ljus och ljudutrustning, byggde en scen och den första kvällen klappade publiken artigt - men de stod inte upp. Jag var besviken. Om det inte hade varit för samtalet till min vän nästa morgon, tror jag att jag skulle ha avslutat den drömmen, och slutat med en annan idé som skulle visa forma resten av mitt liv.

 

Följande fredagskväll stod publiken upp. Sedan började de klappa med. Sedan stod några upp på sina stolar. Och sedan lite till. Och sedan skrek hela publiken efter mer.

 

Mitt självförtroende steg och steg. Inom tre år hade jag skrivit för The Times och Observer och gjort radio dokumentärer i Ryssland och Balkan för lokal och nationell BBC-Radio. Goldsmiths College sa att de inte kunde vägra mig en plats på sitt magisterprogrammet i Print Journalism.

 

Efter universitetet gick jag med i ett affärsmedia förlag och med det dagliga stödet ställde jag nu upp mer och mer djärva mål. När jag så småningom lämnade företaget för att starta DIDU hade jag jobbat som europeisk direktör efter att ha lanserat en elektronisk marknadsplats som var referenspunkt för en miljard dollar i internationell handel. Allt detta gjordes från ett fiskarhus på en bilfri ö, med utsikt över bukten, kilometer ut från Sveriges kust.

 

Med dagligt support från en vän började jag skriva på en bok. Boken handlade om hur människor kan dela denna underbara metod för att hålla sig på vägen och skapa det liv de drömmer om.

© 2021 DIDU Sweden AB

Privacy Statement